Tällä kertaa harjoittelimme 2on/2off asentoa puomilla ja toisessa harjoituksessa oli teemana valssit.

Kun käytetään 2on/2off- tekniikkaa, niin ennen kuin lähdetään opettamaan puomia kokonaisena esteenä, opetetaan koiralle ensin mitä sen halutaan tekevän kontaktialueella. Opetteluvaiheessa voi käyttää 1-2 targettia. Jos haluaa käyttää kahta targettia, ensimmäinen on heti esteen jälkeen, niin että oikeassa asennossa seistessään, koira ylettää hyvin syömään targetilta. Toinen target sijoitetaan parin-kolmen metrin päähän esteestä. Oikea asento on, että koiran takajalat ovat esteen kontaktialueella ja etutassut ovat maassa. Koiraa palkataan oikeasta asennosta alussa hyvin tiheään tahtiin. Mikäli käytät kahta targettia vapautus toiselle targetille. Riippumatta siitä käytätkö toista targettia, on tärkeää, että ohjaaja vapauttaa koiran, eikä koira lähde omin luvin pois kontaktilta. Tässä ajoitus on todella tärkeä ja ohjaajan pitää olla tarkkana, että vapautus tulee oikeaan aikaan. Kun koira osaa asennon, voi alkaa lisäämään häiriöitä kuten aika, ohjaajan liike, ohjaajan paikka (takana / edessä) jne. Muista, ettet lisää liikaa häiriötä (1 häiriö kerrallaan). Jos harjoitus ei suju, helpota harjoitusta.

Toisessa harjoituksessa käytimme hyppyneliötä valssien harjoitteluun. Valssi on agilityn perusohjauksia. Se on kääntävä ohjaus ja valssin jälkeen ohjauskäsi vaihtuu.

hyppynelio.jpg

Hyppyneliö on hyvin käytännöllinen kuvio, mikäli käytettävissä ei ole montaa estettä. Siinä voi harjoitella monenlaisia erilaisia ohjauksia.