Pahoittelut aluksi siitä, etten ole muistanut kirjoittaa blogia. Tästä johtuen ennen kesätaukoa olleesta treenistä ei ole postausta, kun en ollut tehnyt siitä muistiinpanoja.

Tällä kertaa meillä oli pienehkö ratatreeni ja uutena esteenä harjoittelimme rengasta.

rata02082016.jpg

Ratana oli Petteri Kermisen 1-luokan radasta pätkä (1-8) ja koska emme ole vielä harjoitelleet keppejä, niiden tilalla oli pussi. Meidän versio oli hiukan erilainen tilan loppumisen takia (6-8). Pätkä oli jo haastavampi ja siinä tuli jo harjoiteltua enemmän ohjausta. Jos koira malttaa odottaa lähdössä voi mennä vastaanottamaan koiraa putken suulle ja koiran lähestyessä putkea ohjata sen putkeen. Ajoitus on tässä tärkeä, ettei koira mene lähempään päähän. Toinen haastavampi kohta on, kun toisen putken (5) kohdalla ohjaajan tulisi vaihtaa ohjauskättä (jotta kaarteessa 7-8 ohjaaja olisi sisäpuolella). Haastetta toivat myös hypyt, jotka eivät olleet ihan suorissa linjoissa.

Uutena esteenä opettelimme rengasta. Mikäli käytettävissä on harjoitusrengas (ei kehikkoa) kannattaa sitä hyödyntää alkuopetuksessa, jotta koira oppii hahmottamaan renkaan. Me lähdimme opettamaan rengasta tavallisella renkaalla. Aluksi koira laitettiin istumaan lähelle rengasta ja ohjaaja meni toiselle puolelle ja "veti" koiran renkaan läpi. Kun tämä sujui koira laitettiin hiukan kauemmas renkaasta ja jälleen ohjaaja meni toiselle puolelle. Kun tämä alkaa sujua, seuraava etappi olisi, että ohjaaja kulkee koiran vierellä. Muista treenata molemmat puolet. Rengasta treenatessa olisi tärkeää, ettei koira pääse pujahtamaan mistään muusta välistä kuin renkaan läpi. Jos koira kuitenkin livahtaa väärästä raosta, helpota harjoitusta.