Poissaolojen takia neljännellä ja viidennellä treenikerralla oli samat teemat. Näin kaikki pääsivät tekemään saman harjoituksen. 

hyppy_putki1.jpg

Edellisellä kerralla harjoittelimme aita-putki suoraa. Nyt lisäsimme haastetta ottamalla mukaan yhden aidan.
Koira kannattaa jättää lähtöön niin, että sillä on suora linja seuraavalle hypylle. Harjoituksessa voi lähteä koiran kanssa yhtä aikaa liikkeelle tai ohjaaja voi ottaa hiukan etumatkaa. Tärkeää on ohjata käännös tarkasti. Putken jälkeen on taas palkka odottamassa (ja avustaja vahtimassa palkkaa). Muista tehdä harjoitus myös peilikuvana!

Uutena esteenä harjoittelimme muuria. Muurissa on tärkeää, ettei koira ponnista muurilta. Täysikokoinen muuri on varsinkin makseilla massiivinen este, eikä koira näe esteen taakse. Tämän vuoksi alussa käytimme kaikkein pienintä palikkaa, jotta koirat näkevät muurin toiselle puolelle. Käytimme targettiä (joko lelu tai nami). Alussa ohjaaja lähettää koiran targetille muurin toiselta puolelta. Kun tämä sujuu lisätään mukaan myös ohjaajan liike eli ohjaaja kulkee koiran rinnalla. Muista harjoitella kulkemista muurin molemmin puolin.