Tällä kertaa opettelimme hyppyestettä (aita) ja kertasimme suoraa putkea ja kokeilimme eri lähestymiskulmia.

hyppyharjoitus1.jpg

Aitoja lähdimme opettelemaan  sekä kutsuna että irtoamisena targertille. Kutsuhypyssä ohjaaja jättää koiran ensimmäisen esteen taakse odottamaan (mikäli koira ei osaa vielä olla paikallaan, avustaja voi pitää koiraa). Ohjaaja siirtyy ensimmäisen esteen taakse kutsumaan koiraa ja palkkaa onnistuneen suorituksen. Harjoitusta voi vaikeuttaa lisäämällä esteiden määrää, mutta älä ahnehdi. Kaikki koirat eivät vielä alussa kestä pitkää etäisyyttä ohjaajaan.

Targettia käytettäessä ohjaaja on koiransa kanssa ensimmäisen esteen takana ja avustaja palkalla (targettina voi käyttää namialustaa tai lelua). Koiran tulisi olla kiinnostunut targetista ja pyrkiä sen luokse. Koira tulisi päästää etenemään silloin, kun sen katse on kohti targettia. Avustajan tehtävänä on varmistaa, että koira saa palkan vain oikesta suorituksesta (eli jos koira juoksee esteen ohi, palkka otetaan pois)

Kertauksena tällä kertaa oli suora putki. Jos putki alkoi jo sujua, niin aloimme kokeilemaan erilaisia lähestymiskulmia.  Tavoitteena olisi, että koira oppisi hakemaan putkea itsenäisesti, eikä ohjaajan tarvitsisi käydä aina putken suulla näyttämässä mistä koiran kuuluisi mennä.