Kolmannella kerralla harjoittelimme ohjauksen perusteita. Hyppyesteillä tehtiin seuraavanlaista harjoitusta.

hyppyharjoitus2.jpg

Tässä harjoituksessa on monta eri asiaa ja ihan aloittelevilla koirilla harjoitus kannattaa pilkkoa osiin.
Me olimme jo harjoitelleet aiemmalla kerralla suoraan etenemistä, joten käännös oli uusi asia koirille.

Tässä harjoituksessa ohjaajat pääsevät jo harjoittelemaan perusohjauksia. Useimmiten koiraa ohjataan koiran puoleisella kädellä (koira näkee paremmin ohjaavan käden). Kuljetukseksi sanotaan ohjausta, jossa koira seuraa kättä.

Agilityssa on monenlaisia käännöksiä, mutta tässä harjoituksessa ohjaajan reitti on samankaltainen kuin koiran reitti, mutta ohjaaja pysyy esteiden välissä. Ohjaava käsi pysyy ylhäällä koko käännöksen ajan.  Käännöstä opetettaessa voi aluksi palkata koiran esteiden välissä (kts. allaoleva kuva). Tästä pari toistoa ja sitten voi kokeilla jo koko käännöstä.

kaannos1.jpg

Jos käännös sujuu, voi ottaa mukaan etenemisen ennen ja jälkeen käännöksen. Muista kuitenkin, että jokainen lisätty este lisää vaikeustasoa. Jos harjoitus ei suju, muista helpottaa harjoitusta. Tee harjoitus myös peilikuvana, jotta toinenkin puoli tulee harjoiteltua.

Toisena harjoituksena oli suorassa linjassa aita ja (suora) putki. Palkka oli putken päässä.  Eli ideana jättää koira odottamaan aidan taakse ja ohjaaja siirtyy aidan ja putken väliin ja kutsuu koiraa ja ohjaa sen putkeen. Avustaja on putken päässä varmistamassa, ettei koira saa palkkaa väärästä suorituksesta. Muista jälleen treenata molempia puolia!